Dekenaat Maastricht-Meerssen (reisleider Jan Janssen)

Onze Lourdesreis is een 9-daagse busreis. Deze busreis gaat op de eerste dag via Amiens naar Lisieux (2 overnachtingen). De tweede dag bezoeken we de basiliek en het klooster van de H. Theresia. Op de derde dag in de middag komen we aan in Lourdes. De terugreis gaat via Nevers (1 overnachting). Daar bezoeken we het klooster waar Bernadette gewoond heeft en ze ligt opgebaard. Op de negende dag zijn we terug in Nederland.

Deze busreis is alleen geschikt voor mensen die géén zorg nodig hebben en goed ter been zijn. Er kunnen maximaal 50 parochianen mee.

De kosten voor deze reis zullen ongeveer € 995,00 per persoon zijn (toeslag € 240,00 voor een eenpersoonskamer).

We verblijven in een goed 3-sterrenhotel op basis van vol pension.

Voor meer informatie over deze reis kunt u contact opnemen met het parochiekantoor OLV en Sint Pieter, info@olv-sintpieter.nl of tel. 043-3214694.

Heeft u interesse om mee te gaan, vraag dan een aanmeldformulier aan bij het parochiekantoor OLV en Sint Pieter.

Werkgroep Lourdesreis

Rechtstreeks vanuit Frankrijk-Lourdes: TV LOURDES (lourdes-france.org)

Een bedevaart naar Lourdes

Lourdes is een stadje aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. In 1858 is Maria hier achttien keer in een grot verschenen aan het meisje Bernadette Soubirous. Sindsdien is Lourdes uitgegegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Het Huis voor de Pelgrim organiseert al meer dan 100 jaar bedevaartreizen naar Lourdes aan. Elk jaar gaan er miljoenen mensen naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.

Bijzondere ervaring

Tijdens de verschijningen vroeg Maria om bij de rots van Massabielle in Lourdes een kerk te bouwen. Dat is ook gebeurd. Drie boven elkaar zelfs. Maar ‘kerk’ betekent niet alleen een gebouw. Het is op de allereerste plaats een ‘gemeenschap’. Alle mensen die zich rond de Grot in Lourdes verzamelen, vormen samen de Kerk. De vraag van Maria aan Bernadette mogen we dus vooral uitleggen als een verzoek om naar Lourdes toe te gaan en daar samen met pelgrims uit alle delen van de wereld een hechte geloofsgemeenschap te vormen.

Het bijzondere van onze reizen naar Lourdes is dat deze ook heel geschikt zijn voor mindervaliden of mensen die zorg nodig hebben. Op deze manier mag iedereen zich opgenomen weten in die grote gemeenschap van miljoenen gelovigen, die elk jaar naar Lourdes komt om te doen wat Maria gevraagd heeft: samen kerk zijn.

Tijdens onze bedevaarten sluiten wij ons daarbij aan en bezoeken we Maria in de Grot, om haar te danken of om kracht en steun te vragen en om onze zorgen bij haar neer te leggen. Verspreid door het jaar bieden we verschillende mogelijkheden aan om een reis naar Lourdes te maken. Je komt bij de Grot van de verschijningen, we leiden je rond door de stad, we gaan de Pyreneeën in en je kunt genieten van die bijzondere sfeer in het heiligdom.