De Broederschap Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee organiseert een lezing  in de parochiezaal van de O.L. Vrouwe (ingang achterzijde)/Stokstraat 46A  

www.kerkinnood.nl

Oekraïne. Een land in oorlog. Een arm land ook waar priesters, religieuzen en leken van de katholieke Kerk bijzonder actief zijn en al vele jaren armen, daklozen en vluchtelingen helpen. En dat terwijl de Kerk pas in 1991, met de onafhankelijkheid van Oekraïne, veel van haar gebouwen – die vaak als sportschool of bioscoop waren gebruikt – terug heeft gekregen.

Twee weken voor de recente Russische invasie belegde de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (ACN) al een persconferentie met de pauselijke ambassadeur en aartsbisschop van de Grieks-Katholieke Kerk over de vraag wat de Kerk zou doen bij een inval. Hun antwoord: “Blijven om de mensen terzijde te staan.” Dennis Peters van Kerk in Nood weet wat dit ‘blijven’ in de praktijk betekent. Hij bezocht eerder projecten en interviewde mensen in onder meer Charkiv, ontvangt uit eerste hand nieuws uit Oekraïne van de nuntius, aartsbisschop, bisschoppen, priesters en leken in het land.

Een lezing over de wanhoop van vluchtelingen, de raketinslag in het huis van een bisschop, maar ook over de hoop van meisjes in een katholiek studentenhuis en een kathedraal waar op een zondag in 1991 slechts zeven mensen kwamen en waar tot recent op zondag zeven heilige Missen werden gevierd.

Dinsdag 11 juni, 19.30 uur Parochiezaal Onze Lieve Vrouw.  U bent van harte uitgenodigd.

Vriendelijke groeten,

Dennis Peters

Pers & Communicatie

Peperstraat 11-13 | 5211 KM | ‘s-Hertogenbosch

Tel +31 (0)73 613 08 20 | Mob +31 (0)6 201 38 284

Iban NL27 ABNA 050 30 40 231

dp@kerkinnood.nl | www.kerkinnood.nl