Screenshot

Geachte lezer,

U vindt de link naar het rapport hier: https://we.tl/t-txA92RABmH

Let op. Deze link is slechts beperkt houdbaar!

Zou u dit rapport willen afdrukken, kies dan voor spiegelen over de lange zijde. Digitaal lezen is natuurlijk beter!

Op 25 april jl. hebben we de conceptversie van dit rapport besproken, waarbij we op een vruchtbare wijze met elkaar in gesprek waren.

Daarna is de rapportage op de benoemde pijnpunten aangepast en aangevuld met de historische inventarisatie en de uitgebreide toelichting.

Al met al is het een rapport geworden van bijna 200 pagina’s. Maar de religie en Maastricht zijn dan ook nauw met elkaar verweven en verdienen het om er ruim aandacht aan te geven.

Het onderzoek is onafhankelijk uitgevoerd en vertegenwoordigt geen standpunten van de gemeente. De verzamelde signalen van de gebedshuisbesturen zijn zo goed als mogelijk verwoord.

De rooms-katholieke kerkbesturen zijn momenteel bezig met hun pastorale plannen. De gemeente gaat nog tijdens de zomer de sectorale standpunten bepalen en in de herfst hopen we een vervolg te kunnen geven aan de geopende discussie.

Want zoals wethouder Bastiaens al in zijn voorwoord schrijft: “Dit document is geen eindproduct, maar een eerste stap in een jarenlange samenwerking”.

Laat dat waarheid worden!

Met vriendelijke groet,

Eric Wetzels