In de Roermondse Caroluskapel ligt de komende twee dagen oud-bisschop Harrie Smeets opgebaard.
Donderdag- en vrijdagmiddag kunnen mensen afscheid nemen van de op 20 december overleden oud-bisschop van Roermond.

Bij de kist staat ook een erewacht. Donderdag zijn dat leden van Limburgse schutterijen, vrijdag zijn dat mensen van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem. Smeets was zelf lid van die katholieke orde, en was er ook een tijd prior. De afgelopen week lag al een condoleanceregister in de Christoffelkathedraal in Roermond. Daarbij zijn al verschillende boeken volgeschreven met persoonlijke boodschappen.

Begrafenis
Zijn lichaam is gebalsemd en ligt opgebaard in een open kist. De bisschop vroeg voor zijn overlijden om een traditionele begrafenismis, op zaterdag 6 januari. Hij vroeg alleen om Gregoriaanse muziek, zonder grote koren of solisten. Een oude vriend verzorgt een korte persoonlijke toespraak.
De Caroluskapel is van 14:00 tot 17:00 uur geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *