Dekenaat Maastricht-Meerssen wenst Pastoor Tardier proficiat en nog heel veel gezonde jaren toe

Franse Pastoor viert 40-jarig priesterfeest in Maastricht

Pastoor Alain Tardier c.o., bekend als “de Pastoor van Wyck”, vierde op zondag 10 september om 11.00 uur zijn 40-jarig priesterfeest. 36 jaar geleden is hij in de H. Martinusparochie als pastoor benoemd, en sinds die tijd werkt en woont hij in het centrum van Wyck. Na de H. Mis was er gelegenheid om Pastoor Tardier persoonlijk te feliciteren en elkaar te ontmoeten tijdens een receptie op het schoolplein tegenover de kerk.

Al meer dan de helft van zijn leven is Alain Tardier (1950) priester en leeft hij in Wyck-Maastricht. Al voor drie generaties gelovigen en ontelbaar andere mensen is pastoor Tardier een begrip en bekend als ‘de Franse Pastoor’.

Pastoor Tardier maakt deel uit van de Congregatie van het Oratorium van de H. Philippus Neri. Deze heilige is nog steeds zijn inspiratiebron. Philippus Neri heeft in de 16e eeuw in het centrum van Rome een verrassende en toegankelijke pedagogie ontwikkeld om gewone mensen te helpen zien waar God zich met hen bezig hield.

Het Kerkbestuur heeft parochianen, vrijwilligers, school, buren en vrienden als vanzelfsprekend bereid gevonden bij te dragen aan een feest ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum en dat niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.